Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodownik śmietankowy"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13137
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 448
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13137
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Wymieszaj ciasta i zagnieć. Podziel na 4 części. Każdą cienko rozwałkuj, kilkakrotnie nakłuj widelcem i oddzielnie upiecz (15 min w 180°C).
Krem: żelatynę rozpuść we 1/2 szklanki wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z cukrem. Do puszystej masy dodaj zimną żelatynę. Kremem przełóż zimne placki. Odstaw, aby ciasto dobrze stężało.
Dekoracja: żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku, ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Kremem polej wierzch ciasta tak, aby utworzyły się białe sople po bokach. Wstaw do lodówki, aby krem stężał.
Rozpuść białą czekoladę. Kiedy zastygnie, uformuj dekoracyjne ruloniki. Rozłóż na cieście, posyp perełkami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie