Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla zwykłej galaretki :) w sam raz na deser :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 152
Składniki
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać łyżeczkę żelatyny. Wstawić do schłodzenia.
Owoce obrać i pokroić w małą kostkę. Rozdzielić (u mnie 5 szklanek po 200 ml). Wstawić na chwilę do zamrażarki żeby owoce się schłodziły ( galaretka szybciej się zetnie po wlaniu do owoców).
Do zimnej , tężejącej galaretki wlać jogurt naturalny i dokładnie energicznie wymieszać. Wyciągnąć z zamrażarki szklanki z owocami i zalać je mleczną galaretką. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka stężeje gotowe! smacznie, zdrowo i bez dodatku cukru !:)