Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne inspiracje na pyszne ciacho
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Składniki
Na blaszkę 20x20 wykładam warstwę herbatników
Śmietankę ubijam dodając cukier puder oraz po łyżce serka mascarpone, ubijam do pełnego połączenia.
Do masy wsypuje połowę pszenicy dmuchanej, mieszam i wykładam połowę na herbatniki następnie warstwa herbatników i reszta masy, na wierzch wsypuje pozostała resztę pszenicy.
Ciasto wkładamy do lodówki. Czekoladę z mlekiem rozpuszczam w rondelku i polecam wierzch ciasta.