Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mięciutkie naleśniki, borówki i ten sorbet/topniejący śnieg truskawkowy. Wszystko oprószone cukrem pudrem. To jest pyszne. Po smakowitym daniu z grilla można jeszcze delektować się takimi naleśnikami w śmietanie.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16810
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 569
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 542
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16810
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 569
Składniki
Jajka ubić tak, żeby wyraźnie zwiększyły swoja objętość. W dalszym ciągu ucierać i dodawać kolejno cukier, olej, mleko i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć naleśniki na patelni, na oleju rzepakowym, na złoty kolor. Zamrożone truskawki przełożyć do misy blendera. Dodać cukier i dokładnie rozdrobnić. Na talerzu ułożyć pokrojone zwinięte w ruloniki naleśniki, albo fantazyjnie zwinięte w rożki. Dodać mrożone, rozdrobnione truskawki, borówki, śmietanę. Całość oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.