Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta słodko-kwaśna"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34578
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34578
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Cebulę posiekać, kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, zeszklić cebulę, dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem, po czym dusić, aż zmniejszy objętość. Dolać nieco wody i dalej dusić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać posiekany koperek. Dodać ocet z cukrem i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Schab pokroić na grube paski, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć paski schabu i dodać do kapusty.
W wersji dla jaroszy przygotuj kotleciki serowe. Kawałki sera żółtego panieruj w jajku i bułce tartej i smaż na oleju.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium