Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta słodko-kwaśna"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 294
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 294
Składniki
Cebulę posiekać, kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, zeszklić cebulę, dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem, po czym dusić, aż zmniejszy objętość. Dolać nieco wody i dalej dusić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać posiekany koperek. Dodać ocet z cukrem i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Schab pokroić na grube paski, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć paski schabu i dodać do kapusty.
W wersji dla jaroszy przygotuj kotleciki serowe. Kawałki sera żółtego panieruj w jajku i bułce tartej i smaż na oleju.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium