Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto w małej formie z dodatkiem orzechów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2481
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2481
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i studzimy. Orzechy kruszymy na mniejsze kawałki
Masło utrzeć ze słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec dodajemy mąkę i wlewamy rozpuszczoną czekoladę, łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką.
Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka.
polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto.