Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto w małej formie z dodatkiem orzechów.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8663
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i studzimy. Orzechy kruszymy na mniejsze kawałki
Masło utrzeć ze słodzikiem potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Na koniec dodajemy mąkę i wlewamy rozpuszczoną czekoladę, łączymy składniki. Dosypujemy orzechy i mieszamy łyżką.
Małą formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut do suchego patyczka.
polewa Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy nią upieczone i ostudzone ciasto.