Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone , kawałkami czekolady oraz dodatkowo pokruszonym biszkoptem czekoladowym. Polecam
mikser, miska, łyżka, nóż,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5188
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5188
Składniki
Krem straciatella; Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubiłam na sztywno dodając cukier puder, pod koniec ubijania w razie potrzeby dodać śmietan fix - y. Ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i na koniec dodałam pokrojoną czekoladę oraz pokruszony biszkopt. Całość delikatnie przemieszałam aby składniki się połączyły. Krem włożyłam na 15 minut do lodówki w celu schłodzenia.
Do ubitej śmietany z mascarpone wmieszać kawałki czekolady i pokruszony biszkopt.
Krem gotowy do spożycia.