Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone , kawałkami czekolady oraz dodatkowo pokruszonym biszkoptem czekoladowym. Polecam
mikser, miska, łyżka, nóż,
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1084
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1084
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4118
Składniki
Krem straciatella; Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubiłam na sztywno dodając cukier puder, pod koniec ubijania w razie potrzeby dodać śmietan fix - y. Ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i na koniec dodałam pokrojoną czekoladę oraz pokruszony biszkopt. Całość delikatnie przemieszałam aby składniki się połączyły. Krem włożyłam na 15 minut do lodówki w celu schłodzenia.
Do ubitej śmietany z mascarpone wmieszać kawałki czekolady i pokruszony biszkopt.
Krem gotowy do spożycia.