Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszło mi 12 bułek dużych z reszty ciasta zrobiłam bułę gigant
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 364
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 211
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 400
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3112
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 364
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 211
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 400
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3112
Składniki
Z drożdży, letniego mleka, odrobiny mąki i cukru(ja daję po łyżeczce) rozrobić rozczyn, odstawić do wyrośnięcia drożdży. Mąkę, żółtka, cukier i gotowy rozczyn dodać do miski. Wszystko dokładnie wyrobić(ja robię ręcznie, jeśli ktoś ma robot można nim), gdy ciasto jest już wyrobione dodać rozpuszczoną margarynę i nadal wyrabiać. Wyrobione ciasto zwinąć w rulon odcinać nożem kawałki około 5 cm w dłoni rozpłaszczyć, nałożyć pół łyżki jagód, formować bułeczki, posmarować białkiem, postawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy już wyrosną nastawić piekarnik na 170 - 180 stopni i piec 20 - 25 minut. Można polać lukrem ja osobiście nie lubię lukru. Można też dodać do ciasta więcej cukru, ponieważ z tego przepisu nie są za słodkie.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 79
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 1906