Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki robiłam po raz pierwszy i wyszły bardzo pyszne. Przygotowałam je na imprezę urodzinową dla moich bliskich. Wszyscy zachwyceni.
blaszka, papier do pieczenia, garnek, mikser,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415331
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3944
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415331
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
W garnku rozpuścić masło razem z cukrem dodać wiórki i wymieszać i chwilę pogotować. Odłożyć do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na sztywną pianę z cukrem. Ubite białka delikatnie połączyć z wystudzoną masą kokosową( masa jest gęsta). Masę nakładać porcjami ( ja to robię 2 łyżeczkami) na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pamiętając o odstępach. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości mleka lub śmietanki. Postanowiłam część upieczonych kokosanek maczać w rozpuszczonej czekoladzie i zostawić do wystygnięcia.
Kokosanki przed włożeniem do piekarnika.
Kokosanki po upieczeniu .