Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki robiłam po raz pierwszy i wyszły bardzo pyszne. Przygotowałam je na imprezę urodzinową dla moich bliskich. Wszyscy zachwyceni.
blaszka, papier do pieczenia, garnek, mikser,
W garnku rozpuścić masło razem z cukrem dodać wiórki i wymieszać i chwilę pogotować.
Odłożyć do wystygnięcia.
Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na sztywną pianę z cukrem.
Ubite białka delikatnie połączyć z wystudzoną masą kokosową( masa jest gęsta).
Masę nakładać porcjami ( ja to robię 2 łyżeczkami) na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pamiętając o odstępach.
Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości mleka lub śmietanki.
Postanowiłam część upieczonych kokosanek maczać w rozpuszczonej czekoladzie i zostawić do wystygnięcia.
Kokosanki przed włożeniem do piekarnika.
Kokosanki po upieczeniu .
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 109
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587857
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 109
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587857
Składniki
W garnku rozpuścić masło razem z cukrem dodać wiórki i wymieszać i chwilę pogotować. Odłożyć do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na sztywną pianę z cukrem. Ubite białka delikatnie połączyć z wystudzoną masą kokosową( masa jest gęsta). Masę nakładać porcjami ( ja to robię 2 łyżeczkami) na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pamiętając o odstępach. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości mleka lub śmietanki. Postanowiłam część upieczonych kokosanek maczać w rozpuszczonej czekoladzie i zostawić do wystygnięcia.
Kokosanki przed włożeniem do piekarnika.
Kokosanki po upieczeniu .
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 197
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1696