Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki robiłam po raz pierwszy i wyszły bardzo pyszne. Przygotowałam je na imprezę urodzinową dla moich bliskich. Wszyscy zachwyceni.
blaszka, papier do pieczenia, garnek, mikser,
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2618
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20114
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 712
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7141
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2618
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20114
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 712
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7141
Składniki
W garnku rozpuścić masło razem z cukrem dodać wiórki i wymieszać i chwilę pogotować. Odłożyć do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na sztywną pianę z cukrem. Ubite białka delikatnie połączyć z wystudzoną masą kokosową( masa jest gęsta). Masę nakładać porcjami ( ja to robię 2 łyżeczkami) na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pamiętając o odstępach. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości mleka lub śmietanki. Postanowiłam część upieczonych kokosanek maczać w rozpuszczonej czekoladzie i zostawić do wystygnięcia.
Kokosanki przed włożeniem do piekarnika.
Kokosanki po upieczeniu .