Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki robiłam po raz pierwszy i wyszły bardzo pyszne. Przygotowałam je na imprezę urodzinową dla moich bliskich. Wszyscy zachwyceni.
blaszka, papier do pieczenia, garnek, mikser,
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
W garnku rozpuścić masło razem z cukrem dodać wiórki i wymieszać i chwilę pogotować. Odłożyć do wystygnięcia. Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na sztywną pianę z cukrem. Ubite białka delikatnie połączyć z wystudzoną masą kokosową( masa jest gęsta). Masę nakładać porcjami ( ja to robię 2 łyżeczkami) na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pamiętając o odstępach. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem niewielkiej ilości mleka lub śmietanki. Postanowiłam część upieczonych kokosanek maczać w rozpuszczonej czekoladzie i zostawić do wystygnięcia.
Kokosanki przed włożeniem do piekarnika.
Kokosanki po upieczeniu .