Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i ładne
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
biszkopt; białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem , dodać żółtka, ubijać , dodać mąkę z proszkiem, wymieszać , wlać ciasto do wysmarowanej kwadratowej tortownicy i piec.
Pianka: mleko schłodzić , podzielić po szklance do dwuch miseczek, galaretkę szafirową rozpuścić w pół szklanki wody, dodać do niej dwie łyżki cukru , lekko wystudzić, żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody jak napęcznieje rozpuścić na ogniui dodać cukier (4 łyżki), lekko wystudzić. ubić obydwa mleka do jednego dodać żelatynę a do drugiego galaretkę , energicznie wlewać obie masy na przemian na środek ciasta aby powstały fale, dać do lodówki,
Niebieskie galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody , wystudzić i tężejącą wylać na zastygniętą piankę