Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie i ładne
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4193
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34032
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9726
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4193
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34032
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9726
Składniki
biszkopt; białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem , dodać żółtka, ubijać , dodać mąkę z proszkiem, wymieszać , wlać ciasto do wysmarowanej kwadratowej tortownicy i piec.
Pianka: mleko schłodzić , podzielić po szklance do dwuch miseczek, galaretkę szafirową rozpuścić w pół szklanki wody, dodać do niej dwie łyżki cukru , lekko wystudzić, żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody jak napęcznieje rozpuścić na ogniui dodać cukier (4 łyżki), lekko wystudzić. ubić obydwa mleka do jednego dodać żelatynę a do drugiego galaretkę , energicznie wlewać obie masy na przemian na środek ciasta aby powstały fale, dać do lodówki,
Niebieskie galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody , wystudzić i tężejącą wylać na zastygniętą piankę