Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny i smaczny torcik na przyjęcie urodzinowe
Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem ( do białości). Delikatnie połączyć obie masy. Dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy(23 cm) i upiec w tem.180 stopni.Ja piekłam ok. 40 min , ale trzeba sprawdzać bo biszkopt jet wysoki.
Po ostudzeniu przekroić biszkopt na 3 placki ( ja to robię żyłką), a następnie kroimy biszkopt przez środek na pól.
Ubić śmietany z cukrami i śmietan fixem (ja daję jedynie odrobinę cukru). Ananasy kroimy w drobną kostkę a z zalewę wykorzystujemy do nasączenia biszkoptu( można dodać do niej kwasku cytrynowego aby tort nie był mdły)
Przekrojony biszkopt odwracamy tak aby stykał się częściami wypukłymi, nasączamy, smarujemy tężejącą galaretką, śmietaną posypujemy kostką ananasa i ponownie smarujemy śmietaną. Przykrywamy plackiem i postępujemy podobnie. Całość tortu smarujemy śmietaną a boki obsypujemy wiórkami( ja je wcześniej podsmażam na patelni aby zyskały złoty kolor). Dekorujemy wg uznania.
Dekoracja jest pracochłonna , ale warto bo zachwyt naszych pociech - bezcenny.
Tort z biszkoptem budyniowym. Tort serowy z czekoladą. Tort w stylu drip cake...
Odsłon: 4719
Tort przełożony kremami o smaku czekoladowym, śmietankowym i tiramisu, ozdobi...
Odsłon: 2615
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 41
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 46
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 41
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 46
Składniki
Białka ubić z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem ( do białości). Delikatnie połączyć obie masy. Dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy(23 cm) i upiec w tem.180 stopni.Ja piekłam ok. 40 min , ale trzeba sprawdzać bo biszkopt jet wysoki.
Po ostudzeniu przekroić biszkopt na 3 placki ( ja to robię żyłką), a następnie kroimy biszkopt przez środek na pól.
Ubić śmietany z cukrami i śmietan fixem (ja daję jedynie odrobinę cukru). Ananasy kroimy w drobną kostkę a z zalewę wykorzystujemy do nasączenia biszkoptu( można dodać do niej kwasku cytrynowego aby tort nie był mdły)
Przekrojony biszkopt odwracamy tak aby stykał się częściami wypukłymi, nasączamy, smarujemy tężejącą galaretką, śmietaną posypujemy kostką ananasa i ponownie smarujemy śmietaną. Przykrywamy plackiem i postępujemy podobnie. Całość tortu smarujemy śmietaną a boki obsypujemy wiórkami( ja je wcześniej podsmażam na patelni aby zyskały złoty kolor). Dekorujemy wg uznania.
Dekoracja jest pracochłonna , ale warto bo zachwyt naszych pociech - bezcenny.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Desery
Lody śmietankowe własnej roboty
Desery
Leśny mech
Ciasto miętowo czekoladowe
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 46
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Niewielkie placuszki serowe do przygotowania w ekspresowym tempie. Polane sos...
Odsłon: 204