Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5817
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5817
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Jajka roztrzepac z odrobiną soli. dodac mąke.zagnieśc ciasto. Ciasto ma byc elastyczne i dość twarde.Rozwałkowac bardzo cienko, wycinac paski lub trójkąty.Faworki smażyc krótko na złoty kolor w rozgrzanym oleju. Osączyc na papierze z nadmiaru tłuszczu.W garnku rozpuścic margarynę, cukier i miód, gotowac aż składniki będą dobrze rozpuszczone a masa jednolita (ok 15 minut ). Układac mrowisko..układamy warstwę faworków i polewamy masą, posypujemy wiórkami, rodzynkami i makiem, znów warstwa faworków i polewamy masą itd