Do góry

Desery Przepis na:

Mrożone ciasto czekoladowe

Mrożone ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1012

Dodano:

Odsłon: 10081

Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)

Składniki

  • 5 czekolad (mleczne i ciemne w dowolnych proporcjach)
  • 250 g siekanych orzechów i migdałów (dowolne)
  • 250 g masła
  • 200 g biszkoptów (najlepiej bez cukru)
  • 3 jajka
  • 150 g suszonych moreli
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka należy sparzyć.
    Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy składniki się połączą, odstawiamy na 5 minut.

  2. Siekamy orzechy i morele i dodajemy je razem z jajkami i biszkoptami do czekolady.

  3. Mieszamy, aż wszystkie składniki pokryją się czekoladą. Masę przekładamy do okrągłej formy. Wyrównywanie powierzchni nie jest konieczne. Całość wstawiamy na 8 godzin do lodówki.
    Przed podaniem kroimy na niewielkie porcje.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (37)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń