Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna opcja na weekend. Ciasto robi się w 30 minut, nie wymaga pieczenia i jest zimne. Dodatkowo zadowoli wszystkich miłośników czekolady :)
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 743
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 226
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 75
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 743
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 226
Składniki
Jajka należy sparzyć. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy składniki się połączą, odstawiamy na 5 minut.
Siekamy orzechy i morele i dodajemy je razem z jajkami i biszkoptami do czekolady.
Mieszamy, aż wszystkie składniki pokryją się czekoladą. Masę przekładamy do okrągłej formy. Wyrównywanie powierzchni nie jest konieczne. Całość wstawiamy na 8 godzin do lodówki. Przed podaniem kroimy na niewielkie porcje. Smacznego :)