Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 948
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 948
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 92
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2150
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
1) w misce: mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać łyżką. 2) w rondelku rozpuścić margarynę kasie. 3) w drugiej misce wymieszać mleko z jajkami i szczyptą soli. 4) następnie do suchych składników (tj,:mąka itd.) dodać mokre składniki (tj.:mleko itd.), rozpuszczoną kasie, sok z cytryny i całość zmiksować (ma wyjść gęsta masa). 5) do blaszki na muffinki wkładamy papierowe foremki i napełniamy je powstałą masą, używamy do tego zwykłej łyżki (foremki wypełnić do 2/3 wysokości). 6) muffinki piec w temperaturze 200C przez 15/20 minut - sprawdzić patyczkiem czy są w środku suche P.S.w moim piekarniku muszę je piec 30 minut.