Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4600
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 256
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 315
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4600
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 256
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 315
Składniki
1) w misce: mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszać łyżką. 2) w rondelku rozpuścić margarynę kasie. 3) w drugiej misce wymieszać mleko z jajkami i szczyptą soli. 4) następnie do suchych składników (tj,:mąka itd.) dodać mokre składniki (tj.:mleko itd.), rozpuszczoną kasie, sok z cytryny i całość zmiksować (ma wyjść gęsta masa). 5) do blaszki na muffinki wkładamy papierowe foremki i napełniamy je powstałą masą, używamy do tego zwykłej łyżki (foremki wypełnić do 2/3 wysokości). 6) muffinki piec w temperaturze 200C przez 15/20 minut - sprawdzić patyczkiem czy są w środku suche P.S.w moim piekarniku muszę je piec 30 minut.