Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki biszkoptowe to jedne z najłatwiejszych i najszybszych wypieków. Możesz dowolnie je modyfikować, dodając ulubione owoce lub kawałki gorzkiej czekolady. Warto pamiętać, aby muffinki studzić w otwartym piekarniku, wtedy będziemy mieć pewność, że nie opadną i pozostaną puszyste jak biszkopt.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 822
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 613
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 822
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 613
Składniki
Przygotowania zacznij od oddzielenia białek od żółtek jajka.
Białka ubij na sztywną pianę, pod sam koniec zacznij dodawać cukier. Gdy przestanie chrzęścić, dodaj żółtka oraz olej, całość wymieszaj już bez użycia miksera, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Następnie wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i znowu, bardzo delikatnie, zamieszaj masę.
Formę do babeczek wyłóż papierowymi papilotkami. Każdą z nich napełnij ciastem do ¾ jej wysokości.
Piecz w 160 stopniach C. przez 25 minut.