Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki to świetny podwieczorek. Smakują również z popołudniową kawką lub herbatką.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12956
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1044
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12956
Składniki
Na wierzch muffinek: 30 g orzechów włoskich cukier brązowy Demerara · Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski, dodać sól · Do osobnej miski dać jajka, cukier brązowy, cukier brązowy, mleko, roztopione chłodne masło oraz cukier waniliowy i dokładnie wszystko wymieszać. · Pokroić bardzo drobno orzechy włoskie, a borówki amerykańskie umyć i dokładnie wysuszyć. · Następnie do mokrych składników znowu przesiać przez sito suche składniki i delikatnie wymieszać (aby tylko). Później dodać orzechy włoskie i znowu bardzo delikatnie wymieszać, a na końcu dodać borówki amerykańskie i ponownie wymieszać bardzo delikatnie. · Ciasto na muffinki włożyć do foremek silikonowych (wychodzi 12 sztuk). · Posypać na wierzchu drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz brązowym cukrem Demerara. · Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez 30 minut. · Sprawdzić patyczkiem czy są upieczone muffinki. · Smacznego !!!