Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki z dodatkiem budyniu i ulubionych owoców. Przepyszne :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30901
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1129
Składniki
Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji). Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce. Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut. Smacznego :)