Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki z dodatkiem budyniu i ulubionych owoców. Przepyszne :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Składniki
Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji). Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce. Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut. Smacznego :)