Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki budyniowe

Muffinki budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1465

Dodano:

Odsłon: 214

Proste babeczki z dodatkiem budyniu i ulubionych owoców. Przepyszne :)

Składniki

  • Składniki suche:
  • 1 ¾ szklanki mąki tortowej
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • Składniki mokre:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki oleju
  • Ulubione owoce
  • Uwaga: szklanka 200 ml
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki budyniowe

Przygotowanie

  1. Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji).
    Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp.
    Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce.
    Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń