Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste babeczki z dodatkiem budyniu i ulubionych owoców. Przepyszne :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1089
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1089
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 382
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3262
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 730
Składniki
Składniki suche (oprócz kakao) mieszam w jednej misce, a składniki mokre w drugiej misce. Składniki mokre dodaję do składników suchych i mieszam do połączenia (nie za długo, ciasto nie musi mieć jednolitej konsystencji). Foremkę muffinkową (12 sztuk) wykładam papilotkami i w każdej umieszczam 1 łyżkę ciasta i po 3 wiśnie, 1 śliwce, 1 truskawce, itp. Do pozostałego ciasta dodaję kakao, mieszam i wykładam po 1 łyżce na owoce. Muffinki budyniowe piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut. Smacznego :)