Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe choinki są smaczne i przyciągają wzrok:). Wystarczy dosłownie chwila by je zrobić, bo nie ma w nich nic wymyślnego. Fantastyczna jadalna ozdoba na świąteczny stół. Ja zrobiłam je z podstawowego przepisu na muffinki, jednak można zrobić swoje ulubione:). Przepis na 6 sztuk.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1936
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70164
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24967
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 141
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1936
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70164
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24967
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 141
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Składniki
W osobnych miskach mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier sól i mokre: jajko, mleko i olej. Łączymy ze sobą zawartości obu misek, mieszamy drewnianą łyżką tylko do połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Studzimy.
W misce ubijamy śmietanę 30% wraz z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy mascarpone i barwnik spożywczy w preferowanej ilości, nadal miksujemy do dokładnego połączenia składników. Jeśli uznamy, że kolor jest zbyt mało intensywny, możemy dodać więcej barwnika. Krem chłodzimy w lodówce przez minimum 30 minut.
Za pomocą szprycy z ozdobną końcówką lub rękawa cukierniczego wykładamy krem na każdą z babeczek formując kształt choinki: zaczynamy od dużych okręgów na spodzie. Im wyżej, zataczamy mniejsze okręgi. Posypujemy cukrowymi ozdobami, u mnie są to złote perełki.