Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki czekoladowe

Muffinki czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 83 Ocena: 1069

Dodano:

Odsłon: 410

Pyszne i proste babeczki, które powstały na bazie ciasta maślankowego. Idealne rozwiązanie, gdy pojawią się niespodziewani goście :)

Składniki

  • Składniki suche:
  • 1 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Składniki mokre:
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • Dodatkowo:
  • 1 tabliczka czekolady
  • 100 g owoców (mogą być mrożone)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce.
    Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce.
    Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie.
    Czekoladę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy.

  2. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy łyżkę ciasta. Dodajemy ulubione owoce (np. 3 wiśnie, 1 truskawkę, 1 śliwkę) i następnie kładziemy na to kolejną łyżkę ciasta.
    Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń