Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki, bez użycia miksera :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16814
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 94
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 832
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16814
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 94
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 832
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23614
Składniki
Mąkę przesiewamy. W dwóch miskach osobno mieszamy składniki suche i mokre. Następnie łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wylewamy do formy na muffinki - lekko natłuszczonej oliw, lub wyłożonej papilotkami. Napełniamy do ok 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20-25 minut. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy puder i sok z połowy cytryny - miksujemy. Ostudzone mufinki ozdabiamy lukrem i czekoladą. Smacznego :)