Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki, bez użycia miksera :)
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 704
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 173
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 488
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 704
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 173
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 488
Składniki
Mąkę przesiewamy. W dwóch miskach osobno mieszamy składniki suche i mokre. Następnie łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wylewamy do formy na muffinki - lekko natłuszczonej oliw, lub wyłożonej papilotkami. Napełniamy do ok 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20-25 minut. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy puder i sok z połowy cytryny - miksujemy. Ostudzone mufinki ozdabiamy lukrem i czekoladą. Smacznego :)