Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, cudowne połączenie czekolady deserowej, malin i bitej śmietany <3
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 43
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Masło rozpuszczamy i stopniowo dodajemy do jajek. Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszam, przesiewamy. Partiami dodajemy do masy (cały czas mieszamy). Wyrabiamy na jednolitą masę. Miksując dodajemy cienkim strumieniem mleko. Czekoladę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy do całości. Papilotki napełniamy do ¾ wysokości i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C (bez termoobiegu) przez 25 min. Muffinki studzimy, wydrążamy nożykiem, wierzch odkrawamy. Napełniamy dżemem malinowym, przykrywamy odciętym wierzchem muffinki. Śmietankę ubijamy z cukrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczek.