Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, cudowne połączenie czekolady deserowej, malin i bitej śmietany <3
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2761
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 829
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2761
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 829
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Masło rozpuszczamy i stopniowo dodajemy do jajek. Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszam, przesiewamy. Partiami dodajemy do masy (cały czas mieszamy). Wyrabiamy na jednolitą masę. Miksując dodajemy cienkim strumieniem mleko. Czekoladę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy do całości. Papilotki napełniamy do ¾ wysokości i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C (bez termoobiegu) przez 25 min. Muffinki studzimy, wydrążamy nożykiem, wierzch odkrawamy. Napełniamy dżemem malinowym, przykrywamy odciętym wierzchem muffinki. Śmietankę ubijamy z cukrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczek.