Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser, cudowne połączenie czekolady deserowej, malin i bitej śmietany <3
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 866
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 866
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Masło rozpuszczamy i stopniowo dodajemy do jajek. Mąkę, kakao, sodę i proszek mieszam, przesiewamy. Partiami dodajemy do masy (cały czas mieszamy). Wyrabiamy na jednolitą masę. Miksując dodajemy cienkim strumieniem mleko. Czekoladę ścieramy na najmniejszych oczkach, dodajemy do całości. Papilotki napełniamy do ¾ wysokości i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C (bez termoobiegu) przez 25 min. Muffinki studzimy, wydrążamy nożykiem, wierzch odkrawamy. Napełniamy dżemem malinowym, przykrywamy odciętym wierzchem muffinki. Śmietankę ubijamy z cukrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczek.