Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić muffinki, można z nimi kombinować na różne sposoby. Tak na szybko i prosto, żeby coś słodkiego w domu było, powstały muffinki dyniowe z korzenną nutką. W tym przepisie podaje również sposób na przygotowanie pulpy dyniowej, która jest tu potrzebna.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3492
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3492
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy przez chwilę.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przyprawa korzenną. Dodajemy po łyżce do jajek z cukrem na przemian z pulpą dyniową i olejem.
Wszystko dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto przekładamy do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 st. C przez 20-25min. Smacznego) :) Gdyby ktoś nie wiedział jak zrobić pulpę to podaję przepis. Jeśli mamy dynię utartą i zamrożoną, to wystarczy ją na gazie rozgotować na papkę. Jeśli mamy dynię świeżą to kroimy ją na mniejsze kawałki, wydrążamy środek, układamy na blachę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 st. C przez ok 30-45min, aż dynia zmięknie i łatwo będzie wchodziła w nią wykałaczka. Po upieczeniu dynię oddzielamy od skóry, blendujemy i pulpa gotowa. Składamy do woreczków i możemy zamrozić lub przez kilka dni przechowywać w lodówce. Smacznego. Zapraszam na blog www.pyszotki.pl