Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki dyniowe z malinami

Muffinki dyniowe z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 84

Muffiny dyniowe z malinami są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Dzięki dyni nabierają pięknego, słonecznego koloru.

Składniki

  • masło 20 dag
  • dynia hokkaido 20 dag
  • jajka 3 szt
  • cukier 10 dag
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • mleko 1 szkl
  • mąka pszenna 30 dag
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • sól szczypta
  • maliny świeże 1 szkl
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki dyniowe z malinami

Przygotowanie


  1. Masło rozpuścić, przestudzić. Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, wlać 1-2 łyżki wody, rozgotować, zmiksować i ostudzić.


  2. Żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć, połączyć z musem z dyni.

  3. Wlać mleko, przestudzone masło, zmiksować.


  4. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i powtórnie zmiksować.

  5. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem , dodać maliny, delikatnie wymieszać.


  6. Do foremek włożyć papilotki, napełnić do 2/3 wysokości ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika.

  7. Piec około 25-30 minut w temp 180 stopni. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń