Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny dyniowe z malinami są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Dzięki dyni nabierają pięknego, słonecznego koloru.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 236
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 280
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 236
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 15
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 280
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, wlać 1-2 łyżki wody, rozgotować, zmiksować i ostudzić.
Żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć, połączyć z musem z dyni.
Wlać mleko, przestudzone masło, zmiksować.
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i powtórnie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem , dodać maliny, delikatnie wymieszać.
Do foremek włożyć papilotki, napełnić do 2/3 wysokości ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 25-30 minut w temp 180 stopni. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.