Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny dyniowe z malinami są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Dzięki dyni nabierają pięknego, słonecznego koloru.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Masło rozpuścić, przestudzić. Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, wlać 1-2 łyżki wody, rozgotować, zmiksować i ostudzić.
Żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć, połączyć z musem z dyni.
Wlać mleko, przestudzone masło, zmiksować.
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i powtórnie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem , dodać maliny, delikatnie wymieszać.
Do foremek włożyć papilotki, napełnić do 2/3 wysokości ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 25-30 minut w temp 180 stopni. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.