Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy jest sezon na dynię, to trzeba zrobić coś z nią np.: muffinki. Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2829
Składniki
Dynię obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy na równe części. Dynię kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) około 50 minut. Dynię studzimy i miksujemy. Potem przygotowujemy ciasto. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, orzechy) mieszamy ze sobą, a mokre składniki ze sobą (jajka, cukier, olej). Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy startą marchewkę, dynię i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 35 minut. Smacznego!