Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki jagodowe"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Składniki
Wymieszaj dokładnie wszystkie suche . Oddzielnie wymieszaj jogurty, olej, 3 krople aromatu, miód, mleko, aromat i jajko.
Połącz suche i mokre, tak, aby powstała jednolita masa. Dodaj owoce i delikatnie wymieszaj, tak aby ich nie pognieść. Do foremek na muffinki włóż papilotki lub nasmaruj je masłem.
Nakładaj ciasto łyżką do foremek do 2/3 wysokości.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez ok 15-20 min (do suchego patyczka). Studź w foremkach.
Czas przygotowania: 45 minut 230 kcal/1 babeczka.Źródło: Tele Tydzień