Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki jagodowe"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6196
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6196
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Wymieszaj dokładnie wszystkie suche . Oddzielnie wymieszaj jogurty, olej, 3 krople aromatu, miód, mleko, aromat i jajko.
Połącz suche i mokre, tak, aby powstała jednolita masa. Dodaj owoce i delikatnie wymieszaj, tak aby ich nie pognieść. Do foremek na muffinki włóż papilotki lub nasmaruj je masłem.
Nakładaj ciasto łyżką do foremek do 2/3 wysokości.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez ok 15-20 min (do suchego patyczka). Studź w foremkach.
Czas przygotowania: 45 minut 230 kcal/1 babeczka.Źródło: Tele Tydzień