Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś coś dla fanów kokosowych smaków, pyszne, podwójnie kokosowe muffinki. Kokos w kremie jak i w cieście. Składniki na 12 muffinek...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
ciasto: w miseczce mieszamy jajko,mleko, mleczko kokosowe i olej. Do drugiej miski przesiewamy mąkę , proszek i sól oraz dodajemy cukier i wiórki kokosowe. Do mąki dodajemy mokre składniki. Mieszamy wszystko byle jak widelcem. Ciastem napełniamy foremki. Pieczemy w 170 st. ok 20-25 min do suchego patyczka.
krem: Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy. Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy wiórki, i mieszamy łyżką.
Dekorujemy muffinki i posypujemy wiórkami...