Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla miłośników kokosu , są delikatne i wyśmienite w smaku .
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem , dodajemy kilka kropel aromatu wanilinowego i skórkę z cytryny . Ubijamy jajka . Dodajemy do ubitego masła na przemian ubite jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Na koniec mieszamy wiórki kokosowe . Wykładamy ciasto do foremek na muffinki do 3/4 wysokości foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C na około 15 – 20 minut . Studzimy !! . Po upieczeniu polewamy polewą i posypujemy ozdabiamy lub posypujemy cukrem pudrem .