Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka nadaje piękny kolor i mnóstwo aromatu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 330
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4907
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45165
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 718
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 330
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4907
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45165
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 718
Składniki
Muffinki. Limonki sparzamy i szorujemy. Ocieramy skórkę (tylko zieloną część) i wyciskamy sok. Mieszamy mąkę, cukier, proszek, mleko, olej, jajko, sok i skórkę z limonki. Miksujemy chwilę - tylko do połączenia składników. Ciasto jest dość luźne. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami lub papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto mniej więcej do 2/3 wysokości formy. Pieczemy w 190 stopniach przez 18-20 minut do suchego patyczka.
Sos. Limonkę sparzamy, ocieramy skórkę, wyciskamy sok. Ciepłe masło miksujemy z cukrem. Dodajemy porcjami serek cały czas miksując. Na końcu dodajemy sok z limonki i jeszcze chwilę miksujemy. Sos nakładamy na ostudzone muffinki, górę posypujemy startą skórką z limonki.