Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepan to taki smak świąt, dla odmiany od makowców:) Inspirowane przez Dorotuś:)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Składniki
Mąkę, proszek i sodę przesiać, połączyć z cukrem i marcepanem.
Jajka roztrzepać w miseczce z mlekiem i olejem, Połączyć z mokrymi składnikami. I gotowe. Nałożyć do formy na muffinki lub foremek, wyłożonych papilotkami. Na wierzch ułożyć po malince, posypać cukrem migdałowym i zmielonymi migdałami.
Piec ok 25 minut w temperaturze 190o-200o Następnie zjeść:)