Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na bloga ;)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 465
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 440
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 36
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 53
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 465
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 440
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 36
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 53
Składniki
Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier i olejek - mieszamy do czasu rozpuszczenia się cukru, zdejmujemy z kuchenki i studzimy. Mleko miksujemy z jajkami na gładką masę. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Dodajemy do mąki mokre składniki, skórkę pomarańczową, sok oraz skórkę z cytryny i mieszamy drewnianą łyżką tylko do czasu połączenia się składników.
Pieczemy 15 - 20min w 200 st C.