Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, łatwe, niedrogie i smaczne muffinki zebra. Idealne do kawy. Posmakują rodzinie i gościom.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30894
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3625
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
ajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek, kolejno i powoli dodawać olej oraz kefir, cały czas mieszając. Następnie dodać przesiana mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, Całość dobrze wymieszać.
Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie w miarę równe części. Do jednej dodać dwie łyżki maki pszennej, a do drugiej kakao. Obie masy dobrze wymieszać do polaczenia składników.
Formę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej z nich, na przemian, wlewać lyzka masę ciemna i jasna. Papilotki wypełnić do 3/4 ich wysokości. Następnie za pomocą wykałaczki przeciągnąć kilka razy przez ciasto, tworząc nieregularny wzór. Patrz film.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 st. C przez około 25 minut. Do suchego patyczka. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem , polać polewa czekoladowa lub udekorować kremem. Smacznego!