Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali, a coś do kawki mieli... Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku. Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 258
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1231
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 258
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1231
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka. Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Przestudzone muffinki udekorować polewą.