Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali, a coś do kawki mieli... Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku. Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 98
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka. Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Przestudzone muffinki udekorować polewą.