Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali, a coś do kawki mieli... Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku. Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10295
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2018
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10295
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2922
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2018
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 771
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka. Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Przestudzone muffinki udekorować polewą.