Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali, a coś do kawki mieli... Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku. Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11809
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1288
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12453
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3374
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11809
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1288
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12453
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3374
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka. Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Przestudzone muffinki udekorować polewą.