Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na słodkie babeczki. Dbam o to, żebyście się dużo nie napracowali, a coś do kawki mieli... Szykujcie miskę i łyżkę, ani się nie obejrzycie, a muffinki będą w piekarniku. Z podanych składników wyszło mi 17 babeczek.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać jajko, mleko, wodę gazowaną i olej. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną na małe kawałki białą czekoladę.
Jeszcze raz wymieszać i przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 35 minut.
Śmietankę i czekoladę przełożyć do rondelka. Podgrzać chwilę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Przestudzone muffinki udekorować polewą.