Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam prażony słonecznik. Najchętniej dodawałabym go do każdego deseru albo wyjadała sam :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9517
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5693
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9517
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Składniki
Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. W jednej misce mieszamy mąkę, sodę, proszek, cynamon, cukier i 1/2 szklanki prażonego słonecznika. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy, dodajemy jogurt, olej, brzoskwinie i mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 200ºC. Smacznego :)