Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie i ( co ważne) niezbyt kaloryczne. Smaku buraczka w ogóle się nie wyczuwa. Z podanych proporcji wychodzi 12 babeczek.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 147
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17342
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 147
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17342
Składniki
Burak należy upiec lub ugotować. Następnie po wystudzeniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę przesiać przez sito to miski. Dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. Wymieszać. Do suchych składników wbić jajka. Dodać extrakt waniliowy, stare buraczki i jogurt. Wszystkie składniki starannie wymieszać łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać przygotowana masę do 2/3 wysokości foremek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 25-30 minut. Po wystudzeniu nałożyć polewę z rozpuszczonej z mlekiem nad parą czekolady. Babeczki przyozdobić winogronami.