Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie i na prawdę smaczne muffinki
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5852
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 503
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37302
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2584
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 238
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5852
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 503
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37302
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2584
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 238
Składniki
Roztapiamy masło i zostawiamy do ostygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180stC z termoobiegiem.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w dzbanku mieszamy dokładnie jogurt, mleko, jajko i stopione masło. Wlewamy zawartość dzbanka do miski z suchą mieszanką i za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia składników.
Wsypujemy jagody starając się zrobić to jak najszybciej i bez zbędnego mieszania. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Ja swoje udekorowałam bitą śmietaną, posypałam jagodami i listkami mięty