Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie i na prawdę smaczne muffinki
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1049
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4694
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1049
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4694
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1355
Składniki
Roztapiamy masło i zostawiamy do ostygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180stC z termoobiegiem.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w dzbanku mieszamy dokładnie jogurt, mleko, jajko i stopione masło. Wlewamy zawartość dzbanka do miski z suchą mieszanką i za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia składników.
Wsypujemy jagody starając się zrobić to jak najszybciej i bez zbędnego mieszania. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Ja swoje udekorowałam bitą śmietaną, posypałam jagodami i listkami mięty