Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie i na prawdę smaczne muffinki
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68721
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2092
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68721
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2092
Składniki
Roztapiamy masło i zostawiamy do ostygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180stC z termoobiegiem.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w dzbanku mieszamy dokładnie jogurt, mleko, jajko i stopione masło. Wlewamy zawartość dzbanka do miski z suchą mieszanką i za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia składników.
Wsypujemy jagody starając się zrobić to jak najszybciej i bez zbędnego mieszania. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Ja swoje udekorowałam bitą śmietaną, posypałam jagodami i listkami mięty