Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21264
Dodano: 17.07.2014
Odsłon: 1338
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Roztapiamy masło i zostawiamy do ostygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180stC z termoobiegiem.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w dzbanku mieszamy dokładnie jogurt, mleko, jajko i stopione masło. Wlewamy zawartość dzbanka do miski z suchą mieszanką i za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia składników.
Wsypujemy jagody starając się zrobić to jak najszybciej i bez zbędnego mieszania. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Ja swoje udekorowałam bitą śmietaną, posypałam jagodami i listkami mięty
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kasia882 29 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
przepiękne ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 18 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Cudeńka aż szkoda zjeść.0 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka12 18 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Ale piękne! Aż szkoda niszczyć takie cudo.0 Kto głosował? | Odpowiedz

nikola2005 17 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Muffinki wyglądają CUDOWNIE!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewus71 17 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wyglądają,piękne,piękneSuper
0 Kto głosował? | Odpowiedz