Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie i na prawdę smaczne muffinki
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 519
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5383
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3489
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 519
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5383
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3489
Składniki
Roztapiamy masło i zostawiamy do ostygnięcia. Nagrzewamy piekarnik do 180stC z termoobiegiem.
W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w dzbanku mieszamy dokładnie jogurt, mleko, jajko i stopione masło. Wlewamy zawartość dzbanka do miski z suchą mieszanką i za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia składników.
Wsypujemy jagody starając się zrobić to jak najszybciej i bez zbędnego mieszania. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Ja swoje udekorowałam bitą śmietaną, posypałam jagodami i listkami mięty