Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z karmelkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Masło utrzyj ze szczyptą soli oraz cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko. Dodaj kakao rozpuszczone w łyżce wrzątku i zmielone orzechy. Całość dobrze wymieszaj mikserem.
Foremki do muffinek posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do każdej włóż porcje przygotowanego ciasta. Do środka wciśnij po jednym cukierku.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika babeczki studź 10 minut w foremkach. Potem ostrożnie wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
Zimne babeczki oblej polewą czekoladową stopioną według przepisu podanego na opakowaniu. Przed włożeniem do koszyka poczekaj, aż polewa na ciastkach zastygnie.
Dodatkowo babeczki możesz udekorować posiekanymi orzechami włoskimi albo wiórkami kokosowymi.Źródło: Naj