Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Pod koniec dodać połączone obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy już dokładnie wszystkie składniki będą dokładnie połączone, przekładać do foremek. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Galaretkę rozpuścić w 45ml wody i dokładnie wymieszać (galaretka w tak małej ilości bardzo szybko gęstnieje). Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i śmietan fixem. Następnie dodać jeszcze letnią galaretkę, i dokładnie wymieszać, aby kolor był bardziej intensywny można dodać barwnik. Śmietanę odstawić do schłodzenia do lodówki, lepiej się dekoruje Ozdobić według uznania.