Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, na puszystą masę. Następnie dodać jajka i dalej ucierać. Pod koniec dodać połączone obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy już dokładnie wszystkie składniki będą dokładnie połączone, przekładać do foremek. Piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni.
Galaretkę rozpuścić w 45ml wody i dokładnie wymieszać (galaretka w tak małej ilości bardzo szybko gęstnieje). Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i śmietan fixem. Następnie dodać jeszcze letnią galaretkę, i dokładnie wymieszać, aby kolor był bardziej intensywny można dodać barwnik. Śmietanę odstawić do schłodzenia do lodówki, lepiej się dekoruje Ozdobić według uznania.