Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie zasypywałam Was przepisami na muffinki. W zasadzie lubię muffinki, bo robi się je dość szybko. Tutaj mamy wydanie z marmoladą. :) Palce lizać!
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 62
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 62
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Przygotowanie jest dość proste i szybkie. Najpierw rozpuszczamy i studzimy masło roślinne. Następnie w jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche, w drugiej mieszamy mokre. Następnie łączymy obie miski wlewając roztrzepane jajka, mleko i masło do mąki z proszkiem i cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy łyżką.
W formie na muffiny rozkładamy papilotki. Do papilotek dajemy jedną łyżkę ciasta, łyżeczkę marmolady i przykrywamy marmoladę drugą łyżką ciasta. Z podanej ilości wychodzi około 16 muffinek.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem. ;) Smacznego! :)