Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie zasypywałam Was przepisami na muffinki. W zasadzie lubię muffinki, bo robi się je dość szybko. Tutaj mamy wydanie z marmoladą. :) Palce lizać!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4885
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4885
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Przygotowanie jest dość proste i szybkie. Najpierw rozpuszczamy i studzimy masło roślinne. Następnie w jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki suche, w drugiej mieszamy mokre. Następnie łączymy obie miski wlewając roztrzepane jajka, mleko i masło do mąki z proszkiem i cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy łyżką.
W formie na muffiny rozkładamy papilotki. Do papilotek dajemy jedną łyżkę ciasta, łyżeczkę marmolady i przykrywamy marmoladę drugą łyżką ciasta. Z podanej ilości wychodzi około 16 muffinek.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem. ;) Smacznego! :)