Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar trwa wiec trzeba coś z niego porobić. U mnie dzisiaj powstały szybkie muffinki z rabarbarem. Cudownie wilgotne i kwaskowate – coś wspaniałego. Zapraszam po przepis.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 73
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 464
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7841
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 73
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 464
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 97
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7841
Składniki
Do miski dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, dwa jajka oraz jogurt. Wszystko ze sobą łączymy przy pomocy łyżki lub po prostu miksera.
Następnie wlewamy olej ponownie miksujemy lub mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 papilotki.
Rabarbar kroimy wzdłuż a potem w kostkę. Pokrojony rabarbar posypujemy łyżeczką cukru i wkładamy go w muffinki po kilka sztuk. Wierzch możemy posypać cukrem lub wiórkami kokosowymi.
Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 – 35 min w 180stC, funkcja góra/dół. Po upieczeniu muffinki studzimy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl