Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar trwa wiec trzeba coś z niego porobić. U mnie dzisiaj powstały szybkie muffinki z rabarbarem. Cudownie wilgotne i kwaskowate – coś wspaniałego. Zapraszam po przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Składniki
Do miski dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, dwa jajka oraz jogurt. Wszystko ze sobą łączymy przy pomocy łyżki lub po prostu miksera.
Następnie wlewamy olej ponownie miksujemy lub mieszamy łyżką. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 papilotki.
Rabarbar kroimy wzdłuż a potem w kostkę. Pokrojony rabarbar posypujemy łyżeczką cukru i wkładamy go w muffinki po kilka sztuk. Wierzch możemy posypać cukrem lub wiórkami kokosowymi.
Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 – 35 min w 180stC, funkcja góra/dół. Po upieczeniu muffinki studzimy. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl