Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku u mnie bardzo wcześnie zaczął się sezon na rabarbar ponieważ już na początku maja mam piękny w ogródku . Dlatego polecam dziś pyszne mufinki z rabarbarem.Na siadłym mleku wychodzą najlepsze,bardzo puszyste , wilgotne,poprostu pycha moja rodzina za nimi przepada.Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2588
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2588
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.Wstaw do lodówki.Rabarbar umyj taki młody prosto z ogródka nie musisz obierać ma bardzo miękką skórkę.Rabarbar pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw żeby puścił sok.
Muffinki.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą .Na koniec dodaj zsiadłe mleko i delikatnie wymieszaj rabarbar lekko odciśnij dodaj do ciasta.Papilotki napełniaj do 2/3 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180 st.