Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku u mnie bardzo wcześnie zaczął się sezon na rabarbar ponieważ już na początku maja mam piękny w ogródku . Dlatego polecam dziś pyszne mufinki z rabarbarem.Na siadłym mleku wychodzą najlepsze,bardzo puszyste , wilgotne,poprostu pycha moja rodzina za nimi przepada.Polecam.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.Wstaw do lodówki.Rabarbar umyj taki młody prosto z ogródka nie musisz obierać ma bardzo miękką skórkę.Rabarbar pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw żeby puścił sok.
Muffinki.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą .Na koniec dodaj zsiadłe mleko i delikatnie wymieszaj rabarbar lekko odciśnij dodaj do ciasta.Papilotki napełniaj do 2/3 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180 st.
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14788
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4519
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 51
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 30
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14788
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4519
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 51
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 30
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.Wstaw do lodówki.Rabarbar umyj taki młody prosto z ogródka nie musisz obierać ma bardzo miękką skórkę.Rabarbar pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw żeby puścił sok.
Muffinki.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą .Na koniec dodaj zsiadłe mleko i delikatnie wymieszaj rabarbar lekko odciśnij dodaj do ciasta.Papilotki napełniaj do 2/3 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180 st.
Przepisy Desery
Desery
Lody o smaku borówka-malina.
Desery
Puszysty sernik na herbatnikach
Desery
Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym
Desery
Deser czekoladowo wafelkowy z panna cottą i owocami
Lody o smaku borówka-malina.
Domowe lody o smaku borówki-malina. Kolejna wersja pysznego deseru na bazie ś...
Odsłon: 11
Puszysty sernik na herbatnikach
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 30