Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku u mnie bardzo wcześnie zaczął się sezon na rabarbar ponieważ już na początku maja mam piękny w ogródku . Dlatego polecam dziś pyszne mufinki z rabarbarem.Na siadłym mleku wychodzą najlepsze,bardzo puszyste , wilgotne,poprostu pycha moja rodzina za nimi przepada.Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13260
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3742
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13260
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3742
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę.Wstaw do lodówki.Rabarbar umyj taki młody prosto z ogródka nie musisz obierać ma bardzo miękką skórkę.Rabarbar pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw żeby puścił sok.
Muffinki.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą .Na koniec dodaj zsiadłe mleko i delikatnie wymieszaj rabarbar lekko odciśnij dodaj do ciasta.Papilotki napełniaj do 2/3 wysokości wierzch posyp kruszonką.Piecz 25 minut w 180 st.