Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? Te muffinki przygotujesz w 15 minut. Nie potrzebujesz nawet robota. Mają chrupiącą skórkę i wilgotny środek. A najlepiej smakują drugiego dnia! Uwielbiają je mali i duzi! Ponad 200 innych przepisów oraz filmików krok po kroku na każdą okazję znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Zapraszamy!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Truskawki oczyść z szypułek, myj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój w małą kostkę. Dodaj dwie łyżki mąki i wymieszaj tak aby mąka oblepiła owoce.
W większej misce umieść mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia oraz sól. Wymieszaj. W drugiej misce umieść erytrytol, olej, roztopione masło, olej oraz cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj jajka, połącz. Dodaj mieszankę do mąki oraz mleko i wymieszaj na gładką masę za pomocą rózgi na gładką masę. Wcześniej przygotowane truskawki dodaj do ciasta i delikatnie mieszaj do połączenia.
Wszystkie składniki na kruszonkę umieść w miseczce i mieszaj dłonią aż zaczną powstawać grudki.
Papilotki umieść w formie i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. posyp kruszonką i włóż do nagrzanego piekarnika do 190°C i piecz około 20-25 minut do suchego patyczka. Smacznego!