Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego? Te muffinki przygotujesz w 15 minut. Nie potrzebujesz nawet robota. Mają chrupiącą skórkę i wilgotny środek. A najlepiej smakują drugiego dnia! Uwielbiają je mali i duzi! Ponad 200 innych przepisów oraz filmików krok po kroku na każdą okazję znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Zapraszamy!
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 53
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 53
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Truskawki oczyść z szypułek, myj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój w małą kostkę. Dodaj dwie łyżki mąki i wymieszaj tak aby mąka oblepiła owoce.
W większej misce umieść mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia oraz sól. Wymieszaj. W drugiej misce umieść erytrytol, olej, roztopione masło, olej oraz cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj jajka, połącz. Dodaj mieszankę do mąki oraz mleko i wymieszaj na gładką masę za pomocą rózgi na gładką masę. Wcześniej przygotowane truskawki dodaj do ciasta i delikatnie mieszaj do połączenia.
Wszystkie składniki na kruszonkę umieść w miseczce i mieszaj dłonią aż zaczną powstawać grudki.
Papilotki umieść w formie i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. posyp kruszonką i włóż do nagrzanego piekarnika do 190°C i piecz około 20-25 minut do suchego patyczka. Smacznego!