Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci:)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 423
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 582
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 423
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13323
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 582
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190-200 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Masło roztapiamy, nie gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę siekamy na kawałki. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy. Następnie dodajemy cukier. Jajka miksujemy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Łączymy wszystkie składniki łyżką, dodajemy także posiekaną czekoladę. Truskawki kroimy na cząstki. Papilotki wypełniamy do połowy, dokładamy truskawki i zalewamy ciastem. Zaleca się do 3/4 wysokości papilotki, jednak ja zalewam je prawie do samej góry. Gdy muffinki wystygną polewamy je roztopioną białą czekoladą i dekorujemy.