Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190-200 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Masło roztapiamy, nie gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę siekamy na kawałki. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy. Następnie dodajemy cukier. Jajka miksujemy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Łączymy wszystkie składniki łyżką, dodajemy także posiekaną czekoladę. Truskawki kroimy na cząstki. Papilotki wypełniamy do połowy, dokładamy truskawki i zalewamy ciastem. Zaleca się do 3/4 wysokości papilotki, jednak ja zalewam je prawie do samej góry. Gdy muffinki wystygną polewamy je roztopioną białą czekoladą i dekorujemy.