Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci:)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 689
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 737
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 689
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 737
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190-200 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Masło roztapiamy, nie gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę siekamy na kawałki. Wszystkie sypkie składniki przesiewamy. Następnie dodajemy cukier. Jajka miksujemy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Łączymy wszystkie składniki łyżką, dodajemy także posiekaną czekoladę. Truskawki kroimy na cząstki. Papilotki wypełniamy do połowy, dokładamy truskawki i zalewamy ciastem. Zaleca się do 3/4 wysokości papilotki, jednak ja zalewam je prawie do samej góry. Gdy muffinki wystygną polewamy je roztopioną białą czekoladą i dekorujemy.