Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia, łatwe, niedrogie i smaczne muffinki zebra. Idealne do kawy. Posmakują rodzinie i gościom.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1072
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 73
Składniki
ajka utrzeć z cukrem i szczypta soli na puszysta masę. Do utartych jajek, kolejno i powoli dodawać olej oraz kefir, cały czas mieszając. Następnie dodać przesiana mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, Całość dobrze wymieszać.
Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie w miarę równe części. Do jednej dodać dwie łyżki maki pszennej, a do drugiej kakao. Obie masy dobrze wymieszać do polaczenia składników.
Formę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej z nich, na przemian, wlewać lyzka masę ciemna i jasna. Papilotki wypełnić do 3/4 ich wysokości. Następnie za pomocą wykałaczki przeciągnąć kilka razy przez ciasto, tworząc nieregularny wzór. Patrz film.
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 st. C przez około 25 minut. Do suchego patyczka. Gotowe muffinki posypać cukrem pudrem , polać polewa czekoladowa lub udekorować kremem. Smacznego!