Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 141
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 398
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7861
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4691
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 207
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 141
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 398
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 7861
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 4691
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę i odstawiamy. Jajka ubijamy z olejem. Dodajemy suche składniki (mąka, cukier, soda i proszek) dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę bananową, orzeszki oraz rodzynki i ponownie mieszamy.
Przekładamy do papilotek (mniej więcej na 2/3 wysokości). Na wierzchu każdej muffinki układamy po kilka płatków migdałów. Pieczemy w 200°C przez ok. 20 min.