Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 493
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 493
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę i odstawiamy. Jajka ubijamy z olejem. Dodajemy suche składniki (mąka, cukier, soda i proszek) dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę bananową, orzeszki oraz rodzynki i ponownie mieszamy.
Przekładamy do papilotek (mniej więcej na 2/3 wysokości). Na wierzchu każdej muffinki układamy po kilka płatków migdałów. Pieczemy w 200°C przez ok. 20 min.