Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14869
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13483
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14869
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6115
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę i odstawiamy. Jajka ubijamy z olejem. Dodajemy suche składniki (mąka, cukier, soda i proszek) dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę bananową, orzeszki oraz rodzynki i ponownie mieszamy.
Przekładamy do papilotek (mniej więcej na 2/3 wysokości). Na wierzchu każdej muffinki układamy po kilka płatków migdałów. Pieczemy w 200°C przez ok. 20 min.