Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 121
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 647
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 121
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 647
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem na gładką masę i odstawiamy. Jajka ubijamy z olejem. Dodajemy suche składniki (mąka, cukier, soda i proszek) dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy masę bananową, orzeszki oraz rodzynki i ponownie mieszamy.
Przekładamy do papilotek (mniej więcej na 2/3 wysokości). Na wierzchu każdej muffinki układamy po kilka płatków migdałów. Pieczemy w 200°C przez ok. 20 min.