Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-serowe mięciutkie i delikatne muffiny,Mam do nich sentyment,bo z tego właśnie przepisu upiekłam pierwsze w życiu babeczki,a poza tym robię je często bo są naprawdę smaczne:))
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1066
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Składniki
Twarożek wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym(można dodać np.garść płatków migdałowych).
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem,sodą,solą i proszkiem budyniowym.
W kolejnej misce wymieszać rózgą (trzepaczką) jajko,cukier,olej i maślankę.Do powstałej masy ostrożnie dodać mąkę i wymieszać.
Do foremek nakładać po łyżce ciasta,na to łyżka twarożku i przykryć następną warstwą ciasta.Piec 20-25 minut w 180 stopni C.