Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-serowe mięciutkie i delikatne muffiny,Mam do nich sentyment,bo z tego właśnie przepisu upiekłam pierwsze w życiu babeczki,a poza tym robię je często bo są naprawdę smaczne:))
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Twarożek wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym(można dodać np.garść płatków migdałowych).
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem,sodą,solą i proszkiem budyniowym.
W kolejnej misce wymieszać rózgą (trzepaczką) jajko,cukier,olej i maślankę.Do powstałej masy ostrożnie dodać mąkę i wymieszać.
Do foremek nakładać po łyżce ciasta,na to łyżka twarożku i przykryć następną warstwą ciasta.Piec 20-25 minut w 180 stopni C.