Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffiny cappuccino"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33471
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5652
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 946
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33471
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Masło utrzeć ze szczyptą soli, cukrem i 1 torebką cukru wanilinowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijać jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dolać mleko. Całość dobrze wymieszać mikserem.
Ciasto podzielić na pół. Jedną połowę wymieszać ze sproszkowanym cappuccino rozpuszczonym w łyżce wrzącej wody. Żaroodporne filiżanki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Do każdej nałożyć porcję jasnego ciasta, a następnie porcję ciasta kawowego.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 35-40 minut. Po wyjęciu muffinki studzić 10 minut w filiżankach. Potem ostrożnie wyjąć, przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Śmietanę ubić z sosem karmelowym i drugą torebką cukru wanilinowego. Muffiny udekorować rozetką śmietany oraz groszkami w kształcie ziarenek kawy. Przed podaniem oprószyć kakao.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco