Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsiste i wilgotne, z kawałkami roztapiającej się czekolady w środku, z chrupiącą skorupką na wierzchu.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 146
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23645
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 337
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 146
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 312
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23645
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 337
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Masło roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki.
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, kawą zbożową, dokładnie wymieszać. Dodać cukier oraz cukier wanilinowy, ponownie wymieszać, odstawić.
W drugiej misce rozmiksować jajka z mlekiem (rózgą lub mikserem).
Do sypkich składników dodać masę jajeczną i kilkakrotnie delikatnie wymieszać łyżką. Dodać roztopione masło, wymieszać, pod koniec dodać posiekaną czekoladę. Mieszamy krótko (3 - 4 ruchy łyżką), ciasto ma być lekko grudkowate, ale surowa mąka nie powinna być widoczna.
Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie na muffiny i wstawić do piekarnika (można piec na raty, w 2 partiach).
Piec przez około 20 - 23 minuty, do czasu aż muffiny urosną, na wierzchu utworzy się skorupka a wetknięty patyczek nie będzie obklejony ciastem.