Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki, znakomite jako deser, lub sniadanko
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Składniki
Forme do muffin nasmarowac tluszczem i obsypac bulka tarta. Piekarnik rozgrzac do tem.200 stC. W duzej misce wymieszac make z proszkiem do pieczenia.W osobnej misce maslo utrzec z cukrem (jesli ktos nie ma plynnej wanili to moze dodac cukier waniliowy).Nastepnie wbic jajko i utrzec. Kiedy masa ma jednolita konsystecje dodac mleko i wanilie. Po wymieszaniu polaczyc mase z maka i lekko wymieszac tak tylko zeby skladniki sie polaczyly. Jagody (jesli mrozone to nie rozmrazac) obtoczyc w lyzeczce maki, dodac do masy i wymieszac.
Napelnic foremki do 3/4 wysokosci.(mozna na wierzchu posypac platkami owsianymi) Napelniona forme wlozyc do piekarnika i piec ok 25 minut na zlotobrazowy kolor. Czas zalezy od wielkosci foremek wiec najlepiej jest sprawdzic patyczkiem czy muffiny sa upieczone.