Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki, znakomite jako deser, lub sniadanko
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 625
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2029
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3958
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 625
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2029
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4019
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3958
Składniki
Forme do muffin nasmarowac tluszczem i obsypac bulka tarta. Piekarnik rozgrzac do tem.200 stC. W duzej misce wymieszac make z proszkiem do pieczenia.W osobnej misce maslo utrzec z cukrem (jesli ktos nie ma plynnej wanili to moze dodac cukier waniliowy).Nastepnie wbic jajko i utrzec. Kiedy masa ma jednolita konsystecje dodac mleko i wanilie. Po wymieszaniu polaczyc mase z maka i lekko wymieszac tak tylko zeby skladniki sie polaczyly. Jagody (jesli mrozone to nie rozmrazac) obtoczyc w lyzeczce maki, dodac do masy i wymieszac.
Napelnic foremki do 3/4 wysokosci.(mozna na wierzchu posypac platkami owsianymi) Napelniona forme wlozyc do piekarnika i piec ok 25 minut na zlotobrazowy kolor. Czas zalezy od wielkosci foremek wiec najlepiej jest sprawdzic patyczkiem czy muffiny sa upieczone.