Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dodatkiem likieru amaretto smakują naprawdę lekko i przyjemnie ;)
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 25
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
Żółtka zmiksować z cukrem pudrem na białą masę. Następnie stale miksując dodawać po łyżce sera mascarpone. Gotowy krem schować do lodówki. Żółtka zmiksować z cukrem, dodać stopione i ostudzone masło, zmiksować. Następnie dodać likier i mikserem połączyć. Na końcu dodać sypkie składniki i mikserem połączyć. Napełnić papilotki ciastem i wsadzić do nagrzanego do ok. 180 stopni piekarnika.
Piec przez ok. 25-30 min. Ostudzić. Ostudzone muffinki ozdobić kremem z mascarpone i posypać czekoladą. Smacznego!