Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki owocowe z dodatkiem czekolady, czyli popołudniowy deser ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Jajo z białkiem rozmieszać z cukrem. Dodać olej i jogurt, połączyć szybkimi ruchami. Następnie dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i sodą. Połączyć. Na końcu dodać gruszkę i czekoladę pokrojone w kostkę, wymieszać.
Ciasto łyżką nakładać do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 20-25 min. Przed podaniem wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!